Archief

Strooizoutvoorraad krimpt in

De voorraden strooizout in de regio slinken hard, volgens de gemeentelijke voorlichters van Westland, Midden-Delfland en Maassluis.

Ook Midden-Delfland heeft last van het landelijke tekort aan strooizout. De gemeente kan voorlopig nog de vastgestelde strooiroute blijven strooien, maar zijstraten en overige wegen kunnen niet meer worden gestrooid. Vanwege het tekort kunnen inwoners tot nadere berichtgeving geen gratis strooizout meer op de gemeentewerven ophalen.

In Maassluis is er een krappe 30 ton zout over. Na de eerste sneeuwbui heeft de bevolking en het bedrijfsleven 40 ton aan zakjes zout gehaald bij de gemeente. Maassluis verwacht deze week een nieuwe voorraad van 60 ton. Maassluis gaat door met het strooien van de hoofdwegen en ontsluitingswegen van de wijken. De binnenstraten en de parkeerplaatsen worden met grof zand bestrooid. Zand is in dit geval beter, omdat zout pas werkt als er veel verkeer overheen rijdt.

De gemeente Westland gaat, evenals diverse andere gemeente in het land, het strooien van zout als gladheidsbestrijding doseren. Het strooien beperkt zich voorlopig tot de doorgaande wegen en wijkontsluitingswegen. De beperking is noodzakelijk doordat er minder zout wordt aangeleverd.

Wel blijft het voor inwoners mogelijk om in bescheiden mate zout te halen bij de gemeentewerven. Westland doet een beroep op de inwoners om zelf hun eigen straat zoveel mogelijk beloopbaar te houden.