Archief

Van der Tak: "Betere jaarwisseling"

Burgemeester Van der Tak vindt dat de jaarwisseling in Westland beter is verlopen in vergelijking met vorig jaar. Hij heeft dit laten weten in een persverklaring.

"Veel Westlanders hebben oud & nieuw feestelijk gevierd. Toch is elk incident en elke vernieling er een teveel", aldus de burgemeester.

De politie heeft in Westland 16 aanhoudingen verricht. Drie daarvan zitten nu nog vast. Het arrondissementsparket in Den Haag brengt maandag een zaak waarbij vuurwerk naar brandweer is gegooid in Naaldwijk via het zogenoemde supersnelrecht voor de rechter.

De brandweer heeft overdag en 's-nachts meerdere keren moeten uitrukken voor brandjes. In Monster zijn er ook twee woningen tijdelijk geevacueerd vanwege een door vuurwerk ontstaan gaslek aan de Boomaweg. Na afsluiting van de gasleiding konden de bewoners terugkeren in hun huizen.

In Naaldwijk werd de oliebollenkraam aan het Wilhelminaplein geraakt door vuurwerk.

De Westlandse opruimploegen zijn nieuwjaarsnacht om 01.30 uur al begonnen met het opruimen van de vuurhaarden. Vanaf vanmorgen 8.00 uur is er gestart met het schoonmaken van de straten. De inwoners zelf zijn ook opgeroepen hun straat schoon te maken. De schoonste straat van Westland wint een feestelijke prijs.