Archief

Rustige jaarwisseling Westland

De jaarwisseling in de gemeente Westland is, voor zover nu bekend, over het algemeen rustig verlopen. Nergens waren grote incidenten. Wel zijn twee agenten licht gewond geraakt door vuurwerk.

Ook zijn diverse brandjes op straat gesticht. De brandweer kwam o.a. in actie voor het blussen van een vreugdevuur op de Anjerstraat in Poeldijk en een auto op de Zeereep in Monster.

Verder werd brandend grof vuil geblust op de Duinstraat in Monster en werd een buitenbrand nabij basisschool Het Kompas aan de Trompstraat in Maasdijk geblust. Ook een vuurtje nabij zwembad De Waterman in Wateringen werd door de 'spuitgasten' uitgemaakt. Op de Bleijenburg in De Lier werd een caravan in brand gestoken.

Wanneer het aantal meldingen met uitrukken van de brandweer tijdens deze jaarwisseling wordt vergeleken met vorig jaar, blijkt dat de Westlandse brandweer in deze nieuwjaarsochtend minder meldingen heeft gekregen.

Er zijn in Westland diverse feesten georganiseerd, zoals in het Racket & Partycentrum 's-Gravenzande, De Leuningjes in Poeldijk, Vreeloo in De Lier, Exotic Greenhal in Naaldwijk, De Wielepet in Monster en Popcentrum Nederland 3 in Wateringen. Ook deze zijn over het algemeen goed verlopen.