Archief

Westland sluit probleemhoreca Monster

De exploitatievergunning voor café 'Jij en ik' en snackbar 'Rob's Snacks' in de Choorstraat in Monster is op woensdagmiddag met onmiddelijke ingang ingetrokken. Aanhoudende overlast, herhaalde en ernstige verstoring van de openbare orde en het zich niet houden aan de eisen en voorschriften van de exploitatievergunning is als reden gegeven door de gemeente.

De beslissing voor de sluiting is genomen door burgemeester Van der Tak van Westland nadat de gemeente klachten bleef ontvangen over de twee horecaondernemingen en de voornamelijke jongere bezoekers. Filmmateriaal van de overlast van vorige week werd afgelopen maandag aangeboden aan de burgemeester door Remmert Keizer van Gemeente Belang Westland Op die beelden is te zien dat de straat als openbaar toilet fungeert, bewoners worden uitgescholden wanneer ze opkomen voor hun eigendommen en dat er wordt gedeald.

De sluiting van de twee ondernemingen volgt op het eerdere besluit van woensdag om een samenscholingsverbod in te stellen rondom het gebied van de Choorstraat. Ook is er camertoezicht op het probleemgebied en is het uitgaansarrangement ingesteld.