Archief

Man slaat op de vlucht na aanhouding

De politie in Hoek van Holland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man aangehouden die op de vlucht was geslagen nadat hij staande was gehouden door de politie.

De agenten hadden de man in zijn auto staande gehouden omdat deze zeer langzaam reed op de Dwarshaak. Toen de bestuurder zijn rijbewijs overhandigde zagen de agenten de bestuurder hevig trillen en zagen ze dat de bestuurder opvallend rode ogen had, daarnaast roken ze een lichte hennepgeur en zagen ze een witte emmer staan bij de passagierstoel. Toen de agenten de emmer wilden bekijken ging de bestuurder er met de auto vandoor.

Bij de kruising Hendrikweg- Zekkenstraat hebben agenten geprobeerd de auto klem te rijden. Na een flinke achtervolging door het centrum en woonwijken van Hoek van Holland reed de bestuurder de Planciusstraat in waar hij uit de auto sprong.

Na een zoektocht werd de man gevonden en aangehouden in de Scheepvaartstraat.

De politie heeft in de auto op de bijrijdersstoel een vuurwapen aangetroffen, de witte emmer, gevuld met henneptoppen, werd teruggevonden op de vluchtroute.