Archief

Grote overlast door sneeuwval

Ook in deze regio heeft het verkeer zondag veel last gehad van het winterweer. Het zicht werd vooral in de ochtenduren ernstig bemoeilijkt doordat de sneeuw door de wind verstuifde. In de loop van de dag verbeterde de situatie iets. Wel waarschuwt de ANWB voor zondagavond voor extra verradelijke gladheid vanwege opvriezing.

De bussen van Veolia en HTM reden zondag een groot gedeelte van de dag niet vanwege het winterweer. Beide bedrijven vonden de situatie in de loop van de ochtend te gevaarlijk. Ook de trams, naar o.a. Wateringen, reden niet of nauwelijks. De NS raadde mensen af om met de trein te reizen. Er reden nauwelijks treinen door o.a. wisselstoringen.

Vanaf zaterdagavond zijn er ook in deze regio tientallen strooiwagens ingezet om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden.

Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland en de gemeenten hebben zoveel mogelijk capaciteit ingezet. Door het relatief weinige verkeer op met name zondagochtend, bleven de wegen langer glad. Vooral steile bruggetjes in enkele kernen waren de eerste uren nauwelijks begaanbaar.

Politie Haaglanden meldde veel slippartijen met auto's. Ook zijn enkele mensen met de fiets onderuit gegaan. Hierbij vielen geen zwaar gewonden. Aan de Lange Wateringkade in Kwintsheul heeft de brandweer zondagochtend een zwaan, die in het ijs vast zat, bevrijd. De kerkdiensten zijn zondagochtend minder bezocht dan anders. De meeste ijsbanen in de regio waren gesloten vanwege de sneeuwval.

Categorieen:
WateringenAlgemeen