Archief

Nieuwe bestuursvoorzitter FloraHolland

Bernard Oosterom is donderdagavond op de algemene ledenvergadering van FloraHolland in Naaldwijk met 94 procent van de uitgebrachte stemmen gekozen tot nieuwe bestuursvoorzitter.

Gerrit Ravensberger nam afscheid als voorzitter van de veiling en kreeg voor zijn vele verdiensten als bestuurder een Koninklijke onderscheiding van officier in de Orde van Oranje- Nassau opgespeld door burgemeester Jos Wienen, uit zijn woonplaats Rijnsburg. Ook kreeg hij de diamanten speld van FloraHolland, die wordt toegekend aan mensen met grote verdiensten voor de veiling.

Oosterom heeft geen makkelijk taak en begint in een moeilijke periode waar de veiling na ongebreidelde groei, nu een omzetverlies heeft van min vijf procent. De laatste twee jaar is de omzet teruggelopen met 355 miljoen euro.

Vooral exporteurs die hun producten afzetten in landen waar de valuta een grotere rol speelt, hebben het moeilijk. Maar ook tuinders krijgen het steeds moeilijker. Dit jaar moesten 38 tuinderijen noodgedwongen stoppen met hun bedrijf.

De internationale concurrentie is hevig en voelbaar in de hele sector, zo concludeerde de vergadering. Er moet meer gedaan worden aan promotie en marketing. Verschillende aanwezige klaagden over te lage budgetten hiervoor.

Het productschap Tuinbouw en LTO Nederland onderkennen de problemen, en zijn bezig met het opzetten van plannen voor meer promotie- en marketing in het buitenland.

Categorieen:
NaaldwijkAlgemeen