Archief

GBW wil opheldering vergoedingen Workfirst

GemeenteBelang Westland heeft het college van B&W om opheldering gevraagd over onterechte vergoedingen aan uitzendbureaus in het traject Workfirst.

Binnen dit project meld de Gemeente potentiële cliënten aan bij het uitzendbureau die na een intake de cliënten probeerden te plaatsen. De uitzendonderneming kreeg voor een geslaagde bemiddeling een bijdrage in de loonkosten in het eerste halfjaar. Door deze bijdrage kon de uitzendonderneming de cliënt tegen een gereduceerd tarief bij haar opdrachtgevers aanbieden. Op deze manier had het traject voor de gemeente als voordeel dat er bij een geslaagde bemiddeling geen uitkering aan de cliënt verstrekt hoefde te worden.

Volgens fractie GBW is gebleken dat er ook bij mislukte bemiddeling is betaald voor de intakegesprekken waardoor de Gemeente juist meer kosten heeft gemaakt en er meegewerkt is aan oneerlijke concurrentie volgens de fractie GBW.

De fractie vraagt het college om bevestiging of er inderdaad sprake is van betaalde intakegesprekken zonder geslaagde bemiddeling, of het college zich er van bewust is dat dat tegen de afspraken in gaat en vraagt om hoeveel bemiddelingen dit gaat.

Categorieen:
WestlandAlgemeen