Archief

Jeugdinrichting Harreveld gaat door

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond in een druk bezochte vergadering, die tot ver na middernacht duurde, in meerderheid gekozen voor de plaatsing van het Jeugdcentrum Harreveld in de Kapelpolder, die vijf jaar mag duren. Daarna komt de definitieve vestiging op De Dijk.

Harreveld is een gesloten inrichting voor moeilijk opvoedbare kinderen.

Bij de aanloop naar de beslissing voor de tijdelijke vestiging van de inrichting hebben bewoners van de Kapelpolder veel protestacties georganiseerd middels handtekeningen en actiegroepen, wat niet mocht baten. Vooral de veiligheid van de omwonenden baarde zorgen, die de gemeente en het personeel van Harreveld tijdens diverse bijeenkomsten probeerde weg te nemen. Toen de uiteindelijke beslissing viel dat de vestiging doorging, verlieten veel mensen de raadszaal.

Burgemeester Karssen vertelde dat een lange weg is afgelegd, maar een tevreden gevoel heeft over de uitkomst. Het centrum brengt kinderen uit de directe omgeving, die moeilijk opvoedbaar zijn, dichter bij huis. Nu kan het voorkomen dat kinderen maar eens in de week bezoek krijgen omdat ouders te ver weg wonen.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen