Archief

Joyrider rijdt in op agenten

Een 16-jarige jongen uit Den Haag is zaterdagochtend vroeg op de Veenakker in Den Hoorn op twee agenten ingereden.

Drie personenauto's en hun inzittenden verzorgden daar overlast bij de ingang van een voortuin. Toen agenten arriveerden waren twee al auto's weggereden, maar was de Hagenaar nog aanwezig bij de oprit van een bedrijventerrein.

De agenten parkeerden hun opvallende surveillanceauto voor de auto van de Hagenaar en gaven een teken dat ze met hem wilden spreken. Dat negeerde de bestuurder en reed achteruit weg.

Een agent probeerde het portier te openen maar in plaats van medewerking te verlenen, zette de bestuurder de auto in de eerste versnelling, gaf gas en reed hard weg. Daarbij moesten twee andere agenten wegspringen om niet overreden te worden.

De auto reed met hoge snelheid weg in de richting van Delft. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren hem uit het oog. Collega's van de agenten zagen even later op de Lookwatering dat de auto te water was geraakt. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen en was niet gewond. Eenmaal op de kant, hielden de agenten hem aan.

De Hagenaar verklaarde de auto zonder toestemming mee te hebben genomen. Hij zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Categorieen:
Algemeen