Archief

Schaatsmuseum blijft voorlopig gesloten

Het is nog niet duidelijk of het Westlands Schaatsmuseum, welke op 26 mei werd getroffen door een grote brand, nog open zal gaan op haar huidige locatie.

De brand heeft aanzienlijke schade veroorzaakt aan het Rijksmonument, de inboedel en collectie van het museum heeft aanzienlijke rook- en waterschade.

Afgelopen maandag heeft het museum groen licht gekregen om haar collectie te onderwerpen aan een schoonmaak en restauratieactie.

Penningmeester Zwinkels: 'onze verzekeringsmaatschappij is hoofdsponsor van de schaatsbond, ze hebben het opnemen van de schade aan de roerende zaken zeer netjes verzorgd en nu kunnen we aan de gang'.

Na de schoonmaakactie van de collectie zal de collectie worden opgeslagen op een tijdelijke locatie in 's Gravenzande en zal het bestuur zich gaan orienteren op een nieuwe locatie waar een semi-permanente expositie kan worden gehouden. Inmiddels is er een aanbieding van de Westlandse Druiventuin en zijn er boerderijen bezocht in De Lier.

De organisatie weet niet of zij nog terug zullen keren naar de huidige locatie, dit is afhankelijk van de verdere ontwikkelingen.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen