Archief

Vier pinpasfraudeurs aangehouden

Politie Haaglanden heeft vier verdachten aangehouden die in februari 2007 pinpasfraude hebben gepleegd bij een bank in Wateringen. Meer dan 100 mensen waren destijds gedupeerd omdat er ten onrechte geld van hun rekening was gehaald.

Drie verdachten werden aangehouden in Den Haag en een in Utrecht. Het gaat in totaal om twee Bulgaarse mannen (56 en 27 jaar), een 28-jarige Bulgaarse vrouw en een 23-jarige Hagenaar. Bij de huiszoekingen in woningen in Den Haag werden veel spullen in beslag genomen, zoals computers, cd-roms en papierwerk. De recherche vermoedt dat de verdachten internationaal opereerden.

De politie kwam de vier criminelen op het spoor nadat er eind vorig jaar een rechtshulpverzoek binnenkwam vanuit Belgiƫ. Op 31 oktober werden in het Belgische Beveren twee mannen op heterdaad betrapt op skimmen. Het bleek om een 41-jarige Hagenaar en een 26-jarige Bulgaar zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland te gaan.

Deze twee verdachten verklaarden tijdens hun verhoor dat zij samenwerkten met mensen in Nederland. De Belgische politie deed daarop een rechtshulpverzoek aan ons land en daarna is hier een onderzoek naar de skimmers van start gegaan.

De recherche verzamelde camerabeelden van verschillende pinautomaten met daarop de vermoedelijke daders en ook uit tapgesprekken en observaties kwam veel informatie. Dankzij dit intensieve recherchewerk werd het steeds duidelijker hoe de groep criminelen te werk ging en wie er vermoedelijk bij het skimmen betrokken waren.

Naast de bank in Wateringen werd ook in Den Haag, Voorburg en Arnhem skimapparatuur aangebracht. De schade voor de benadeelden loopt vermoedelijk in de tonnen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen