Archief

Jongeren schieten op elkaar

De politie heeft zaterdagochtend op de Lierweg in De Lier een automobilist aangehouden die met een kapotte achterruit reed en in het bezit was van een luchtbuks.

Een politieagent in zijn vrije tijd zag een auto nogal slingerend op de Wippolderlaan rijden. Omdat de agent het vermoeden had dat de bestuurder onder invloed was, besloot hij de auto te volgen.

Nadat zijn collega's hem te hulp waren geschoten, lieten de agenten de automobilist op de Lierweg stoppen. Daar bleek dat naast de bestuurdersstoel een buks lag.

De bestuurder en bijrijder van 21 en 22 jaar uit Poeldijk zijn aangehouden. De politieagent hield nog op de Grote Woerdlaan in Naaldwijk nog een auto aan. Een agent had gezien dat deze bij de andere auto hoorde.

Nadat de auto aan de kant was gezet, bleek dat er tussen de voorstoelen een geweer lag. Hierop werden de bestuurster, een 15-jarige vrouw uit Honselersdijk, en een 22-jarige man uit Poeldijk aangehouden. Uit onderzoek van de politie werd duidelijk dat de aangehouden verdachten vrienden van elkaar waren die het leuk vonden om met luchtbuksen op elkaars voertuigen te schieten.

Na de 'schietpartij' besloot het 15-jarige meisje dat het onverantwoord was dat haar dronken vriend verder zou rijden en was zij zelf maar achter het stuur gekropen. Na verhoor werden de verdachten in vrijheid gesteld. Het minderjarige meisje werd door haar ouders opgehaald.