Archief

Heerdink wint WK Rhönradturnen

Kirsten Heerdink van DOS Naaldwijk is wereldkampioen geworden tijdens het WK rhönradturnen op het onderdeel sprong.

Het WK dat werd gehouden in het Zwitserse Baar bestaat uit een landenwedstrijd en individuele wedstrijden op de onderdelen rechtuit rollen, spiralen en sprong. Kirsten werd bij de individuele wedstrijd in een spannende finale eerste bij de sprong met een voorsprong van 0.15 op nummer 2

Het was voor DOS wel een heel goed WK, want maar liefst 4 leden wisten zich op het NK, dat op 7 maart in Naaldwijk werd gehouden, hiervoor te plaatsen.

Naast Kirsten kwamen ook Martine vd Boogaard, Myrna van Berkel en Jeroen de Bruin in het Zwitserse Baar uit voor Nederland. Nederland werd in de landenwedstrijd zeer verrassend tweede achter het thuisland Zwitserland. In het Team Nederland was DOS met Kirsten, Martine en Jeroen vertegenwoordigd met daarnaast Anouschka Welsing en Leonard Bakker van RTV Rein Bloem uit Oosterbeek en Boy Looyen uit Krommenie.

Hiermee is dit WK het meest succesvolle ooit voor Nederland geweest want met name Duitsland, Zwitserland en Japan zijn de favoriete landen op de WK's rhönradturnen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen