Archief

Politie houdt 20 jongeren aan

De politie heeft vrijdag een groep van 20 jongeren op het water aangehouden die zich luidruchtig en asociaal gedroegen.

Politieagenten zagen vrijdagavond in het water nabij de Noordhoornseweg een boot varen met daarop circa 20 jongeren. De opvarenden maakten erg veel herrie en gedroegen zich baldadig.

Op de boot was een muziekinstallatie die de nodige decibels produceerde. De jongeren beloofde het rustiger aan te doen, maar bleven toch klachten veroorzaken.

Op de Zweth maakte de groep het nog bonter. Vanaf de boot werd er door een passagier in het water geürineerd en werden leuzen gescandeerd.

De politie besloot een einde te maken aan de vaartocht. De schipper weigerde op aanwijzingen van de politie zijn boot aan te meren. Enkele politie-eenheden volgden de boot en vanaf een brug kon één van de politieagenten aan boord springen en werd de schipper gedwongen af te meren.

De politie maakte vervolgens tegen twee schippers proces-verbaal op. Deze twee schippers, een 18-jarige uit Monster en een 29-jarige uit De Lier bleken teveel te hebben gedronken.

Vijf passagiers moesten mee naar het bureau omdat zij zich niet konden legitimeren. Alle twintig passagiers kregen een proces-verbaal voor het veroorzaken van hinder en overlast.

Categorieen:
De Lier Monster Algemeen