Archief

Ontruiming na brand in flat

De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal woningen ontruimd en ongeveer 15 bewoners uit voorzorg opgevangen na een uitslaande brand in een flatwoning aan de Bleijenburg in De Lier. Toen de brandweer aankwam stond de bewoner ongedeerd buiten, hij heeft zelf de brandweer gewaarschuwd.

Rond kwart over twee brak er brand uit in de keuken van de woning op de bovenste etage, vermoedelijk door een defect apparaat. Hierdoor ontstond er brand, maar ook waterschade door kapotte waterleidingen. De twee woonlagen eronder en kelders hebben forse waterschade opgelopen.

De brandweer heeft de woningen rondom de brandhaard ontruimd. Bewoners werden gewekt door de brandweer en opgevangen in een zaaltje in de flat. Er wonen voornamelijk senioren in de flat. Burgemeester van der Tak heeft de bewoners bezocht en hen bijgestaan. De bewoners van de naastgelegen woningen konden na enige tijd weer terug naar hun eigen woning.

De getroffen woning is totaal verwoest. De brandweer heeft weten te voorkomen dat meerdere woningen getroffen zijn. Er werden meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en een eenheid logistiek adembescherming opgeroepen.

Categorieen:
De Lier Algemeen