Archief

Maarten den Bakker terug op fiets

Negen maanden nadat hij tijdens de Ronde van Duitsland besloot te stoppen als profwielrenner, komt Maarten den Bakker even op dat besluit terug.

De tweevoudig Nederlands kampioen wil op het komende NK, eind juni in Heerlen en Landgraaf, nog een gooi doen naar een derde titel.

In aanloop naar het NK rijdt de Zuid-Hollander verschillende wedstrijden voor het cycling team Van Vliet-EBH Elshof, het continentale team waar Den Bakker dit seizoen debuteert als ploegleider.

Ik zie het zelf niet zozeer als een comeback, omdat ik nooit gestopt ben met trainen, vertelt Den Bakker, die gisteren nog vijf trainingsuren op de fiets zat. Het NK heb ik altijd bijzonder gevonden, zeker in Limburg. En voor zo'n wedstrijd heb je wel een voorbereiding nodig. De ploeg rijdt een aantal mooie koersen en er is ook ruimte in het team.

Op 1 juni maakt Den Bakker zijn rentree, in de Noorse eendagskoers Rogaland GP. Daarna rijdt hij nog de Ringerike GP in Noorwegen, de Delta Tour Zeeland, de Ster Elektrotoer en het NK.

Categorieen:
Algemeen