Archief

Barsaiyan wint ook in Ter Heijde

De Omloop van Ter Heijde is vrijdagavond afgetekend gewonnen door Mike Barsaiyan uit Burundi, die onlangs ook de overwinning in de CAIW Halve Marathon naar zich had toegetrokken.

Barsaiyan finishte in de wedstrijd over 10 kilometer in 37 minuten en 2 seconden. Bij deze tijd moet worden aangetekend, dat de lopers tijdens de twee omlopen van elk 5 kilometer vele meters over het strand moesten afleggen, met de harde wind pal tegen.

De strijd om de tweede plaats werd beslecht door de Westlanders Morris Wols en Maurice van Veldhooven.

Naaldwijker Wols trok aan het langste eind en finishte in 38 minuten en 12 seconden, op 15 seconden gevolgd door Lierenaar Van Veldhooven.

Bij de vrouwen was Marianne Goijert-Hoogerbrugge oppermachtig. Zij kwam na 43 minuten en 22 seconden over de streep met grote voorsprong op Ilona Lievaart.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Monsternaar Arthur van Dijk in 19 minuten en 48 seconden, met 36 seconden voorsprong op zijn clubgenoot Sjoerd van Marrewijk.

Bij de vrouwen was Elvera de Jong uit 's-Gravenzande het snelste in 23 minuten en 55 seconden. Zij had slechts zeven seconden voorsprong op haar 13-jarige dochter Nienke.