Archief

Aanhoudingen na beroving Wateringen

Acht jongeren (14 tot 18 jaar) zijn aangehouden, omdat zij betrokken zouden zijn bij een beroving in Wateringen in december 2008.

Op 22 december 2008 heeft er op de Tomatenstraat in Wateringen een beroving plaatsgevonden. Een 20-jarige man fietser uit Wateringen werd door een groep jongens tegengehouden. Hierna werd de man onder bedreiging van een pistool gedwongen om zijn persoonlijke bezittingen waaronder zijn telefoon af te geven.

Na onderzoek kwam de recherche van bureau Westland uit bij een jongen uit Den Haag die de mobiele telefoon en andere goederen van het slachtoffer in zijn bezit had. Nadat deze jongen was aangehouden zijn er nog 7 jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Den Haag aangehouden die er van worden verdacht dat ze bij de beroving waren betrokken. Zeven van de acht jongeren zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Enkele jongeren zitten voorlopig nog vast.

De gestolen goederen zijn bij een van de verdachten aangetroffen en zijn inmiddels teruggegeven aan het slachtoffer. Ook het pistool is bij een van de verdachten aangetroffen