Archief

FH stelt begroting fors bij

Als reactie op de achterblijvende omzetontwikkeling stelt de directie van bloemenveiling FloraHolland de begroting en het investeringsprogramma voor 2009 fors bij.

Met deze bijsturing reageert de veiling op onzekerheden in de markt. In de nieuwe begroting gaat FloraHolland voorlopig uit van een omzetdaling van -6% ten opzichte van 2008.

Door kosten en investeringen tijdig bij te sturen blijft de veiling in de pas lopen met ontwikkelingen in de markt. Halverwege mei vindt opnieuw een beoordeling van de omzetontwikkeling plaats en wordt beoordeeld of aanvullende maatregelen nodig zijn. Tot die tijd vallen er geen gedwongen ontslagen

De begroting voor 2009 wordt met een pakket maatregelen bijgesteld. Daarmee worden de kosten dit jaar verlaagd met 10 miljoen euro.

In de eerste plaats wordt het investeringsbudget van FloraHolland voor 2009 teruggebracht van 100 miljoen naar 70 miljoen euro.

Eerder geplande investeringen in het kader van de fusieafspraken gaan gewoon door.

Daarnaast wordt kostenreductie gerealiseerd in de algemene kosten en de loonkosten. De besparing in de loonkosten komt tot stand door een daling in de formatie via natuurlijk verloop.

Categorieen:
Algemeen