Archief

Man aangehouden na achtervolging

Een 32-jarige man uit Hoek van Holland is zaterdagochtend vroeg aangehouden nadat hij in Den Haag was doorgereden na een aanrijding.

De agenten kregen de melding dat op de Elandstraat in Den Haag een personenauto was doorgereden na een aanrijding. Omdat het kenteken van de auto bekend was, bleek al snel dat deze thuis hoorde in Hoek van Holland.

Op de Nieuweweg in Poeldijk zagen surveillerende agenten de auto rijden en zetten de achtervolging in. Een tweede politie-eenheid haakte op de Emmastraat in Monster aan in de achtervolging. De snelheid liep op tot 120 kilometer per uur, waarbij de verdachte nog steeds niet ingehaald kon worden. Op een stopteken, zwaailicht en sirenes werd door de verdachte niet gereageerd.

Op de Nieuwlandseweg, ter hoogte van de Maasdijk, haalde de agenten de man in en blokkeerden met hun auto de doorgang. De man minderde vaart, waarop de agenten uitstapten. Zij spraken de man aan en probeerde hem uit zijn voertuig te halen. De man verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding en reed plotseling met zijn auto achteruit tegen een tweede politievoertuig aan. Een van de agenten werd meegesleurd.

Door de agenten werd geweld gebruikt om de man onder controle te brengen en aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De twee agenten deden aangifte tegen de man. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.