Archief

Westland beste aanbestedingsbeleid

De gemeente Westland scoort volgens de Kamer van Koophandel Haaglanden het hoogst als het gaat om het betrekken van het midden- en kleinbedrijf (MKB) bij aanbestedingen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Kamerkrant deed onder 27 gemeenten in de regio.

Daarbij werd vooral gekeken naar de wijze waarop gemeenten omgaan met aanbestedingen. Belangrijk aandachtspunt was ook de vraag of het voor het lokale MKB makkelijk is om mee te dingen naar opdrachten. Westland hanteert lage drempelbedragen voor openbare aanbestedingen, hierdoor is het voor het lokale MKB eenvoudig om mee te dingen naar opdrachten. Bovendien zijn het aanbestedingsbeleid en de actuele aanbestedingen eenvoudig terug te vinden op de gemeentelijke website.

Westland heeft in 2008 de voorlichtingsbrochure 'Zaken doen met ons?' uitgegeven, waarin het aanbestedingsbeleid wordt toegelicht. Deze brochure is toegezonden aan het lokale bedrijfsleven, en is ook te downloaden via de website van de gemeente.

De uitkomst van het KvK-onderzoek heeft geleid tot een rangschikking met uiteindelijk een top 5 waarin Westland op de eerste plaats staat, gevolgd door Alphen a/d Rijn, Den Haag, Hillegom en Rijnwoude.

Categorieen:
Westland Algemeen