Archief

Website steun in laatste levensfase

De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) regio Westland heeft sinds kort een eigen website. Via www.vptzwestland.nl wordt informatie gegeven over wie de VPTZ is en wat zij doet.

De VPTZ is een organisatie van vrijwilligers die mensen bijstaan in de laatste fase van hun leven. Steeds meer mensen kiezen er voor om thuis te sterven. Thuis kunnen mensen uit de directe omgeving helpen om het leven waardig af te sluiten. Maar het verzorgen in deze moeilijke en emotionele periode is erg zwaar, ook als er hulp is van thuiszorg of de huisarts.

Voor zulke momenten staan 30 gemotiveerde vrijwilligers van de VPTZ klaar. Waar nodig geven ze tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en de familie. Een vrijwilliger kan helpen bij de dagelijkse verzorging van de zieke of de zorg tijdelijk overnemen. Ook kan de vrijwilliger een luisterend oor bieden aan degene die sterven gaat. Is de vrijwilliger aanwezig, dan kan de partner, familie of mantelzorger even rust nemen.

Alle informatie over de VPTZ staat nu op de website. Via vptzwestland.nl kunnen mensen zich ook aanmelden voor ondersteuning in de laatste levensfase.

Categorieen:
Westland Algemeen