Archief

Eerste subsidie op aardgasauto

Het Stadsgewest Haaglanden heeft woensdag de eerste subsidie verleend om een aardgasauto aan te schaffen. Wassalon Halewijn, een eenmanszaak in Voorburg, is de eerste.

Er zijn nog vier subsidieaanvragen voor in totaal 22 auto's gedaan. Hieruit blijkt dat rijden op aardgas aantrekkelijk is voor grote en kleine ondernemers. Afhankelijk van het gewicht van de auto bedraagt de subsidie € 1.000,- of € 5.000,- per auto. Rijden op aardgas is schoner en dus beter voor het milieu.

De subsidieregeling van het Stadsgewest Haaglanden voor de aanschaf van aardgasvoertuigen geldt voor bedrijven en particulieren in de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Het Stadsgewest kiest voor het subsidieren van rijden op aardgas omdat het de luchtkwaliteit in de regio verbetert. Auto's op aardgas stoten 75% minder fijn stof (roet) en stikstofoxiden uit dan benzine, diesel of LPG. Het Stadsgewest Haaglanden wil hiermee een bijdrage leveren aan de vermindering van de klimaatproblematiek .