Archief

Westland Toertocht gaat door

De Westland Toertocht kan zaterdag worden geschaatst. Dit is vrijdagmiddag definitief besloten. De autoriteiten in de regio hebben inmiddels ook toestemming verleend. Ook zondag zal de tocht worden georganiseerd.

Een klein deel van de reguliere route is niet in het parcours opgenomen. In De Lier wordt niet gestart bij De Bongaard, maar bij de jachthaven aan de Laan van Adrichem. Het stuk tussen Wateringen en De Lier via De Zweth is wel in het parcours opgenomen, dus deze moet zowel heen als terug worden genomen. De extra rondgang via het Kanaal is niet in de tocht opgenomen omdat hier een groot gemaal in werking is en het ijs onvoldoende betrouwbaar is.

Er zijn 5 startplaatsen:

Schipluiden - Bij de molen

Vlaardingen- Kanovereniging Natsec

Maasland - Cafe Het Wapen van Maasland

Wateringen - Cafe De Bonte Haas

De Lier - De jachthaven Laan van Adrichem.

Op alle startplaatsen kan gestart worden van 10.00 tot 14.00 uur. De stempelposten sluiten om 16.00 uur.

De tocht wordt gezamenlijk georganiseerd door vijf ijsverenigingen in de regio, te weten:

de Vlaardingse IJsclub, IJsclub Vlietland te Schipluiden, IJsclub Eendracht te Naaldwijk, IJsclub Hard gaat 'ie te De Lier en IJsclub Maaslands IJsvermaak te Maasland.

Elke deelnemer ontvangt een routekaart en een stempelkaart. Na afloop ontvangt u een Westland Toertocht medaille met daarop de afgelegde afstand. Er zijn diverse koek en zopie-tentjes onderweg.

De schaatsers die de tocht zaterdagmorgen starten in Maasland worden verwelkomt door burgemeester Arnoud Rodenburg. Hij zal om 9.45 uur een eerste officiƫle openingshandeling verrichten door het uitreiken van de eerste stempelkaart. Andere schaatsers kunnen hem daarna treffen bij de stempelpost in Schipluiden.

De organisatie doet een beroep op de deelnemers om niet massaal onder bruggen stil te blijven staan, maar hier door te schaatsen. Verder worden zwakke plekken met rood lint worden afgezet. Iedereen wordt dringend verzocht om zich aan de richtlijnen te houden.

Er wordt verder een dringend beroep gedaan om de auto niet verkeerd te parkeren, waardoor hulpdiensten zouden kunnen worden gehinderd.

Het is 12 jaar geleden dat de Westland Toertocht voor de laatste keer werd georganiseerd.