Archief

M'sluis:Gratis verzekering vrijwilligers

De gemeente Maassluis heeft per 1 januari 2009 een uitgebreid pakket verzekeringen afgesloten, waarvan alle Maassluise vrijwilligers gratis en automatisch gebruik kunnen maken.

De verzekering is beschikbaar voor elke vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht voor anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Hiermee zijn dus alle vrijwilligers in Maassluis verzekerd, ongeacht leeftijd en aantal uren vrijwilligerswerk. Daarnaast geldt de verzekering ook bij eenmalige activiteiten, kerkelijk werk en buurtactiviteiten.

Al vanaf 2003 bestond voor vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om hun vrijwilligers door aanmelding via de gemeente te verzekeren voor ongevallen en aansprakelijkheid. Per 1 januari is deze verzekering vervangen door een nieuw en uitgebreider pakket.

Een goede verzekering voor vrijwilligers is heel belangrijk. Uit het onlangs gehouden onderzoek van het vrijwilligerssteunpunt onder de vrijwilligersorganisaties in Maassluis blijkt, dat een goede verzekering ook een wens is van veel vrijwilligers en organisaties.

Categorieen:
Maassluis Algemeen