Archief

Echtpaar raakt onnodig auto kwijt

De auto van een bejaard echtpaar uit Honselersdijk is op oudejaarsavond door een takelbedrijf weggesleept en zodanig beschadigd geraakt dat de auto vermoedelijk total loss wordt verklaard.

De auto, geparkeerd aan de Pijnacker Hordijkstraat, werd getroffen door vuurwerk en raakte in brand. De brand werd geblust en in opdracht van de politie afgevoerd door een ingehuurd bergingsbedrijf.

De zoon van het echtpaar, Koos van Holstein, pleegde na de jaarwisseling diverse telefoontjes naar de politie en kwam erachter dat de auto naar de gemeentewerf in Naaldwijk was gebracht.

Toen Koos daar woensdag ging kijken zag hij tot zijn verbazing dat de auto volledig vernield was. Navraag leerde dat het "bergingsbedrijf" de auto met een grijpkraan bij het dak opgepakt had en vervolgens had afgevoerd.

In de auto heeft de brand nauwelijks schade aangericht. De bekleding van de achterbank, die ingeklapt was, is verbrand en het hemeltje is zwartgeblakerd.

Ondanks dat het een oude auto betrof had de auto na een schoonmaakbeurt en een nieuwe zijruit weer rijklaar geweest. De auto is nu echter rijp voor de sloop. De ouders van Koos zijn door deze handeling zeer gedupeerd. De familie Holstein is voornemens om de politie aansprakelijk te stellen.

De politie betreurt de gang van zaken en gaat een onderzoek instellen.