Archief

Bestuur Delfland geïnstalleerd

Tijdens de verenigde vergadering heeft de dijkgraaf de heer Van Haersma Buma woensdag de dertig nieuwe leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland geïnstalleerd.

De leden hebben hierbij de eed afgelegd of de belofte gedaan. Tevens heeft de verenigde vergadering in nieuwe samenstelling uit haar midden vijf hoogheemraden gekozen.

Door partijen die de coalitie vormen, werden vijf kandidaten voorgedragen voor het dagelijks bestuur: de heren Van den Berg (ongebouwd - bedrijfsgebouwd), Wiegman (PvdA), Van der Ende (VVD), mevrouw Bom-Lemstra (CDA) en mevrouw Ter Woorst (Water Natuurlijk).

Na een stemming werden de vijf kandidaten met een grote meerderheid benoemd tot hoogheemraad. De vijf hoogheemraden vormen samen met de dijkgraaf het dagelijks bestuur.

Tevens heeft de nieuwe verenigde vergadering de leden in de diverse commissies benoemd. Het coalitieakkoord wordt in de volgende bijeenkomst van de verenigde vergadering besproken. Hierin staat beschreven wat het dagelijks bestuur de komende vier jaar wil bereiken.

Categorieen:
Algemeen