Archief

Honger en dorst bedreigen vogels

Afdeling Delfland van de Dierenbescherming luidt de noodklok over het tekort aan eten en water voor vogels dat is ontstaan door de aanhoudende vorst.

Door het koude winterweer zijn plassen en sloten veelal geheel dichtgevroren en is de grond zo hard dat er voor vogels nog nauwelijks voedsel uit te halen is. Dierenbescherming Delfland heeft de eerste meldingen van verhongerde reigers al binnen.

Om meer dodelijke slachtoffers te voorkomen is een noodhulpactie op touw gezet om zo snel mogelijk zo veel mogelijk vogels in de regio te helpen. Extra vrijwilligers en voedseldonaties zijn daarbij hard nodig, aldus de Dierenbescherming.

Dierenbescherming Delfland is op verschillende plaatsen al begonnen met bijvoederen. In Westland en Midden-Delfland wonen veel minder mensen dan in bijvoorbeeld Delft. Daar krijgen vogels dus weinig extra en wordt de nood met elke dag hoger, zo stelt de Dierenbescherming.

Om de vogels te kunnen helpen heeft de organisatie dringend behoefte aan vrijwilligers.

"Mensen die voedsel willen brengen rondom Den Hoorn, Westland, Delft en Schipluiden" aldus de organisatie. Ook mensen die brood, vis of ander voedsel willen ophalen bij bakkerijen en supermarkten zijn welkom.