Archief

Eindbod FloraHolland nieuwe CAO

Bloemenveiling FloraHolland heeft in de vierde CAO-onderhandelingsronde een eindbod voorgelegd aan de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

Het CAO-bod vertegenwoordigt in totaal een waarde van 3,5 procent van de loonsom en voorziet in een collectieve loonsverhoging van 2,75 procent voor de 4.500 medewerkers van FloraHolland.

Het bod, dat nu ter beoordeling naar de leden van de vakbonden gaat, is volgens de directie van FloraHolland financieel en sociaal verantwoord, zeker gezien het economische klimaat waarvan ook de sierteeltsector last heeft.

Naast de initiële loonsverhoging van 2,75 procent voorziet het eindbod in onder meer verhoging van de vergoeding woon-werkverkeer en verhoging van de werkgeversbijdrage aan de pensioenregeling. Samen vormen de maatregelen 3,5 procent van de loonsom van FloraHolland.

De komende weken leggen FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond dit bod aan hun leden voor. Zodra de vakbondsleden met het eindbod van FloraHolland hebben ingestemd, is dit van kracht.

Categorieen:
Algemeen