Archief

24-uurs lesmarathon goede doel

Het Stanislascollege Reinier de Graafpad, waarop ook veel leerlingen uit Westland en Midden-Delfland zitten, houdt komende week een lesmarathon van 24 uur voor een goed doel door alle eindexamenleerlingen.

Dit jaar is gekozen voor de aanleg van vier waterputten in een klein dorp in Nigeria. Dit is nodig om ziekte en sterfte door het drinken van vervuild water tegen te gaan. De kosten van de aanleg van de waterputten bedragen € 8.000.

Voor de lesmarathon hebben 135 eindexamenkandidaten zich opgegeven. Ze krijgen 25 lessen aangeboden, waarvan de laatste eindigt donderdag om 12.00 uur. De lessen gaan de hele avond en hele nacht door, met tussendoor pauzes waarin gezamenlijk gegeten wordt. Elke deelnemende leerling heeft zelf voor sponsors gezorgd.

Circa 40 medewerkers van de school zetten zich vrijwillig in voor de lesmarathon. Tijdens de marathon houden de leerlingen een verslag bij op het internet. Geïnteresseerden blijven zo op de hoogte van de gebeurtenissen en de sfeer tijdens de lesmarathon.