Archief

Tientallen blusacties brandweer

De brandweer in deze regio kwam op oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht vele tientallen keren in actie . In Westland waren de meeste meldingen. In Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland waren er veel minder meldingen in vergelijking met Westland. In Wateringen Kwintsheul waren veel vreugdevuren.

Op de Slangenburch in Monster brandde op oudejaarsavond een groot deel van een woning uit. De schade is 80.000 euro.

Verder werd de brandweer ingezet bij relatief veel meldingen van binnenbranden in panden. Het betrof hier panden op de Oudlaan in Naaldwijk, Mr. Jan Tuningstraat in Naaldwijk, Burgemeester Wesselinkstraat in Maassluis, Papedijk in 's-Gravenzande, Achterdijkshoorn in Den Hoorn en Vredebestlaan in Poeldijk. In de meeste gevallen betrof het woningen. In sommige gevallen werd niets aangetroffen. De schade bij de andere incidenten werd beperkt gehouden. Soms was er sprake van een vuur dichtbij het pand.

De brandweer in Honselersdijk werd opgeroepen voor een brandend motorvoertuig op de Pijnacker Hordijklaan. Hier brandde een geparkeerde auto voor een fors deel uit. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De post Wateringen kwam in actie bij een brandend voertuig op de Laan van Wateringse Veld en vrachtwagen op de Monsterseweg.

Verder is in Wateringen het kassahok van zwembad de Waterman uitgebrand. Tegen de gevel van basisschool De Kijkckert werd brand gesticht, maar de schade bleef beperkt.

Verder zijn diverse brandjes op straat door de brandweer uitgemaakt. Het varieerde hier van kerstbomen, grof vuil, autobanden, hout tot pallets.

Er zijn in Westland brandjes uitgemaakt op de Leeuwerik in Kwintsheul, Dirk vd Knijfstraat in 's-Gravenzande, Larixlaan en Vlotlaan in Monster, Korte Spruit in Wateringen, Heenweg in 's-Gravenzande en het Gantelplein in Wateringen.

In Den Hoorn werd het vuur uitgemaakt op de Tanthofkade en Drogerij, terwijl in Maassluis branden op straat zijn geblust op de Stenen Dijck en Buizerdstraat.

Op enkele plaatsen werd oudejaarsavond al vuilnis in brand gestoken. Dit gebeurde o.a. op de Prins Hendrikstraat in 's-Gravenzande, Roelsplantsoen in Wateringen en het Van Reenenplein in Honselersdijk.

Op het Oranjeplein in De Lier vatte een brievenbus vlam.

De brandweer in deze regio kwam tijdens de ochtend- en middaguren op oudejaarsdag met name in actie voor kleine brandjes in vuilcontainers. Er waren overdag meldingen van containerbrandjes in o.a. De Tuinen in Naaldwijk, De Koningshoek en Dennendal in Maassluis, Slot de Houvelaan in Maasland, Bellefleur in Den Hoorn, Van Bemmellaan in Monster en de Lange Spruit en Van Nassaustraat in Wateringen.