Archief

Jaarwisseling: rustiger dan vorig jaar

De jaarwisseling is in Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Hoek van Holland een stuk rustiger verlopen dan die van vorig jaar, wel kijken de gezamenlijke hulpdiensten terug op een drukke nacht.

Nergens was de Mobiele Eenheid met charges noodzakelijk. In Ter Heijde was de ME wel even in het straatbeeld te zien. Wel werd de brandweer met name in Westland tientallen keren opgeroepen, waaronder bij een uitslaande woningbrand aan de Slangenburch in Monster.

Het lijkt er op dat ook het aantal vernielingen kleiner is in vergelijking met het jaar er voor. Een totaal overzicht van de schade zal pas de komende dagen duidelijkheid geven.

Wel waren er meer meldingen van grotere branden in vergelijking met de voorgaande jaarwisseling. Onderzoek moet nog nader uitwijzen wat hier de oorzaak van is.

Tijdens de jaarwisseling zijn in de regio overigens wel diverse vernielingen geweest. In diverse kernen en gemeenten zijn vernielingen aan bushokjes, verkeersborden, lantaarnpalen en overig straatmeubilair gepleegd. Meestal was vuurwerk de oorzaak. In Wateringen werden de ruiten van een autodealer aan de Willem-lll-straat ingegooid. In Ter Heijde werd een ruit van een woning vernield.