Archief

Voorbereiding jaarwisseling gevorderd

De voorbereiding van de autoriteiten op de komende jaarwisseling is ver gevorderd. De afdeling Beheer Openbare Ruimte van de diverse gemeenten hebben vuilnis-, papiercontainers en brandbaar materiaal al zo veel mogelijk opgehaald.

Ook TNT Post heeft maatregelen genomen om de brievenbussen tegen vuurwerk te beschermen. Bouwplaatsen dienen zorgvuldig te worden afgesloten, om diefstal van brandgevaarlijk materiaal te voorkomen.

De burgemeester van Westland heeft samen met politie, het OM en andere hulpdiensten, zoals de brandweer, een pakket maatregelen vastgesteld voor Westland om de jaarwisseling in goede en veilige banen te leiden. Vreugdevuren worden in Westland niet getolereerd. Politie, brandweer en de gemeente treden gezamenlijk op tegen vreugdevuren. Vuurkorven en vuurmanden mogen wel, tenzij politie of brandweer ter plaatse beoordelen dat de veiligheid in het geding is of er schade kan ontstaan.

De gemeente verhaalt na uitspraak van de rechter alle kosten van schade in de openbare ruimte direct op de daders. Bij minderjarige daders wordt de schade op de ouders verhaald. Ook de andere gemeenten en politiekorpsen in onze regio treden fors op bij ongeregeldheden.

Categorieen:
Westland Algemeen