Archief

Nieuwe bureauchef Westland

Vanaf maandag 3 november heeft Politiebureau Westland een nieuwe bureauchef. Na 3,5 jaar aan het roer van Bureau Westland te hebben gestaan, ruilt Cor Visser zijn functie als bureauchef in voor de functie van adjunct-directeur bij Politie Haaglanden.

Als hij terugkijkt op zijn tijd in het Westland, springen een aantal zaken er voor hem uit. "Voor mij is echter het absolute hoogtepunt van mijn tijd hier de ontwikkeling van de buurtpreventie in het Westland. In de zeven kernen zijn inmiddels 300 burgers actief als buurtprevent. Die betrokkenheid bij de leefbaarheid ben ik nog nergens anders tegengekomen,"stelt hij. Ook noemt hij de sterk gestegen veiligheidsbeleving van de inwoners van het Westland.

Het aantal mensen dat zich wel eens onveilig voelt, daalde de afgelopen jaren van 39 naar 17%. Dat hij geen vat heeft gekregen op het hoge aantal vacatures aan het bureau, vindt hij spijtig. Hij hoopt in zijn nieuwe functie op een ander niveau iets te kunnen betekenen voor zijn collega's in het korps.

Cor laat 'zijn' bureau in vertrouwde handen achter. Hij draagt het stokje over aan Wim Helsdingen, die Cor negen jaar geleden opvolgde als Bureauchef in Leidschendam/Voorburg.

Helsdingen heeft voor de komende jaren twee zaken hoog op zijn prioriteitenlijst staan. Allereerst denkt hij dat er nog winst te behalen valt in de aanrijtijden van de noodhulpwagens. "Hoe we dat moeten doen, weet ik nog niet. Maar ik wil zeker in de buurt komen van het aantal van 80% van de gevallen waarin we binnen 10 minuten ter plaatse zijn. Vanwege de uitgestrektheid van het werkgebied en de vele vacatures blijft dat een heikel punt."

Daarnaast staat de jeugdproblematiek ook bij Wim op de agenda. "Hoewel het geen primaire politietaak is, wil ik er wel over meedenken. We moeten ook in gesprek met de jeugd: wat willen zij nou echt? En naast de jeugd, zullen we naar mijn idee ook in contact moeten treden met de ouders. Daar ligt mijns inziens de sleutel tot succes."

In het OchtendMagazine van maandag meer aandacht voor onze nieuwe bureauchef.

Categorieen:
Westland Algemeen