Archief

Autoinbraken gestegen

'De gelegenheid maakt de dief' is helaas maar al te waar. Ook in het verzorgingsgebied van Bureau Westland zijn auto-inbrekers actief. Zij lijken het daarbij vooral gemunt te hebben op waardevolle spullen die zichtbaar in de auto's worden achtergelaten.

Voor de gemeente Westland staat de teller van de maanden januari tot en met augustus van dit jaar op 417 autoinbraken. In dezelfde maanden van 2007 werd er in deze gemeente in 279 auto's ingebroken. In alle dorpskernen is een stijging in het aantal aangiften te zien. In Monster het aantal autoinbraken in januari tot en met augustus van 50 naar 97. In dezelfde periode steeg in De Lier het aantal autoinbraken van 10 naar 25 inbraken. Het aantal aangiften in Naaldwijk steeg van 91 naar 137. Tot slot steeg het aantal aangiften in Wateringen van 85 naar 100.

Politiebureau Westland besteedt extra aandacht aan diefstallen uit auto's. Onder andere door extra surveillance op zogenoemde hotspots. Genoemde surveillance vind plaats in burger en in uniform. De medewerkers van politie Westland roepen daarbij de hulp in van het publiek. "Verdacht gedrag of anderszins kan en mag worden doorgebeld via 112. Immers het is van groot belang dat dergelijke informatie zo snel als mogelijk bij de politieagent op straat terecht komt", stelt woordvoerder Wim Hoonhout.