Archief

Westlandse Luchtgitaar Kampioenen

In PopCentrum Nederland Drie te Wateringen werden vrijdag de Westlandse Luchtgitaar Kampioenschappen georganiseerd. Na een lange avond, met vele deelnemers, zijn de winnaars nu bekend geworden.

Uiteindelijk gingen Rodger, David en Rick er met het kampioenschap vandoor door de luchtgitaar te bespelen op het nummer Ace of Spades van Motorhead. Zij wonnen de NL3 Luchtgitaarbokaal en de wildcard voor de voorrondes van de Nederlandse Air Guitar Kampioenschappen.

De Westlandse Luchtgitaar Kampioenschappen werden al meerdere jaren georganiseerd, maar voor het eerst was het geheel nu in een officieel jasje gegoten. Met een jury bestaande uit Koos Sekreve, Peter van Elswijk en Marijke Zeestraten als afgezant van NL3.

Zij hadden de zware taak om de tien deelnemende acts te beoordelen op techniek, uitstraling en originaliteit, maar zijn daar uiteindelijk goed in geslaagd.

Volgend jaar zal er zeker een vervolg komen op deze geslaagde avond, dus hang je luchtgitaar nog niet aan de wilgen, maar blijf oefenen.