Archief

Vier aanhoudingen na schietpartij

De politie kreeg donderdag een melding van een vechtpartij op de Noorderbrink in Den Haag, waarbij ook schoten vielen.

Getuigen verklaarden dat zij zagen hoe een man en een vrouw de auto in gedwongen werden. Toen een politieauto arriveerde, reed een auto met hoge snelheid weg.

De agenten volgden de auto in de richting van het Westland. Collega's zetten op de Burgemeester Elsenweg een wegversperring op, waar de auto zich nog nét langs kon werken. Daarna botste de auto echter tegen een verkeerslicht en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Uit de auto vluchtten vier verdachten weg.

Agenten losten waarschuwingsschoten en twee van hen (een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Frankrijk) konden even later in onder meer een nabijgelegen sloot met behulp van politiehonden aangehouden worden.

In de auto vonden de agenten een 28-jarigeHagenaar en een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer die gekneveld waren. Zij zijn ook aangehouden en hun aandeel in de zaak wordt onderzocht, mogelijk is een ruzie om drugs de aanleiding van de zaak. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig, naar hen wordt onderzoek gedaan.

De recherche onderzoekt de toedracht van de zaak en komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de vecht/schietpartij aan de Noorderbrink en van de situatie in Honselersdijk of die anderszins informatie hebben over deze zaak. Belt u met de recherche van Politiebureau Loosduinen via 0900-844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.