Archief

Realisatie duurzame duinenclave start

Bouwfonds Property Development en Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) tekenen maandag de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van duinenclave Duingeest in Monster.

De start van de bouw van de ongeveer 240 duurzame woningen in de kern van Monster in de gemeente Westland staat gepland voor 2010.

Bouwfonds Property Development mag het gebied ontwikkelen na het winnen van een ontwikkelings- en ontwerpcompetitie die door Ontwikkelingsmaatschappij 'het Nieuwe Westland' (ONW) was uitgeschreven. Het plan van Bouwfonds en DN Urbland, een bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, combineert het ontwikkelen van deze woningen met landschapsherstel- en ontwikkeling. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het planten van circa 300 volwassen bomen en het aanbrengen van glooiingen in het gebied van de ontwikkelingslocatie Duingeest.

Stan Vermeulen, ontwikkelingsmanager van Bouwfonds Property Development: "Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst betekent dat de plannen nu echt gerealiseerd gaan worden. Toekomstige bewoners van Duingeest wonen straks in een duurzaam woon- en leefgebied waar woningen onder meer voorzien zijn van een warmte-koude-opslag installatie. Tevens kenmerkt het gebied zich door veel groen en water."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen