Archief

Sportkantines gecontroleerd

Afgelopen zaterdag is een aantal sportkantines in Midden-Delfland gecontroleerd op het naleven van de horecaregels en het rookverbod.

De controle werd in een gezamenlijke actie uitgevoerd door medewerkers van de gemeente, de Voedsel en Warenautoriteit en de politie van regio Haaglanden.

De beheerders van de kantines hebben, ondanks de zaterdagavonddrukte, alle medewerking aan de controleurs verleend.

In het hele land constateert men de laatste tijd dat het alcoholgebruik onder jongeren toeneemt. Er wordt ook steeds jonger begonnen met het drinken van vaak flinke hoeveelheden alcohol. Gealarmeerd door deze berichten, spitste de controle op onmatig alcoholgebruik zich deze avond dan ook vooral toe op de vele jeugdige bezoekers van de sportkantines.

Het blijkt dat van onverantwoord alcoholgebruik in de door de controleurs bezochte kantines geen sprake was. Ook met het rookverbod werd niet de hand gelicht. Wel zijn bij enkele verenigingen enkele lichte administratieve overtredingen geconstateerd. De gemeente spreekt de verantwoordelijke personen op een wat rustiger moment hierop aan en ziet erop toe dat de aangezegde maatregelen ook genomen worden.