Archief

Stena Line heeft nieuwe terminal

Stena Line heeft afgelopen woensdagmiddag een nieuwe terminal in gebruik genomen aan de Elbeweg in de Rotterdamse Europoort. Het gaat om een terminal voor het vrachtvervoer, de passagiersterminal blijft in Hoek van Holland gevestigd.

P&O Ferries maakte hiervoor gebruik van de terminal in de Europort, zij verzorgde het laden en lossen van de naar Harwich varende veerschepen voor Stena.

Hoewel directeur Pim de Lange niet ontevreden was over P&O kan het volgens hem goedkoper en flexibeler. Ook is er ruimte voor groei op de nieuwe terminal.

Er werden afgelopen periode minder goederen vervoerd, bij de bloemen is er een terugloop van 30 proocent en bij de overige goederen is er een terugloop van 8 procent. Inmiddels zijn al vaarschema's aangepast om kosten te besparen. Als de huidige situatie zo blijft, zal Stena Line genoodzaakt zijn een schip uit de vaart te nemen.

Maar ondanks dat blijft Stena Line geloven in groei. Het Havenbedrijf Rotterdam gaat in de komende jaren nog een nieuwe damwand slaan, zodat er ruimte is voor het aanleggen van twee schepen. Zodat ook Noord-Engeland kan worden bediend vanuit de Europoort.