Archief

Kraakpand Zekkenstraat ontruimd

Op last van het deelgemeentebestuur is afgelopen dinsdagavond het kraakpand aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland ontruimd.

Na een gezamenlijke actie van de afdeling Toezicht Gebouwen van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, de afdeling Preventie van de brandweer, de politie en de deelgemeente is een dusdanig onveilige situatie aangetroffen, dat direct ingrijpen noodzakelijk was.

Na de ontruiming heeft de afdeling Toezicht Gebouwen het pand af laten sluiten. De ontruiming is redelijk rustig verlopen. Mede vanwege de inzet van de politie zijn wanordelijkheden uitgebleven. Voor zover bekend hebben alle aanwezige krakers het dorp verlaten. De eigenaar is in kennis gesteld van de actie en is gesommeerd noodzakelijke maatregelen te nemen.

De ondernemers in de directe omgeving van het kraakpand zijn woensdagmiddag door Paddy Roomer, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland, geïnformeerd over de stand van zaken.

Het bedrijfspand was sinds november 2007 gekraakt. Daarvoor stond het al een aantal jaar leeg. Naarmate de kraakactie voortduurde, zette de verpaupering van het pand door. Zowel de ondernemers als het deelgemeentebestuur zijn blij dat de ongewenste situatie is beëindigd en dat de ontruiming rustig is verlopen.