Archief

Drugsdealers aangehouden

Op 1 september 2008 is er een onderzoek gestart naar de handel in harddrugs in Maassluis en omgeving onder de naam 'Onkruid'.

Uit informatie bleek dat een aantal personen uit Maassluis, zich op grote schaal bezig hielden met de verkoop van cocaine. De drugshandel speelde zich voornamelijk af in het centrum van Maassluis rondom een aantal openbare gelegenheden. Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de 'bestellijnen' van cocaine.

Op 24 september werd een 22-jarige Maassluizer aangehouden en op 6 oktober werd een 31-jarige Maassluiser aangehouden. Beiden hielden zich bezig met de verkoop van cocaine. Beide personen zijn in bewaring gesteld.

Met de aanhouding van beide personen dringt de politie de drugsoverlast terug en geeft een signaal naar de dealers af.

Op 9 oktober 2008 is nog een 3e verdachte, een 21-jarige man aangehouden en op het politiebureau gehoord. Hij nam waar voor één van de dealers als die op vakantie was. Hij is ingesloten.

Uit het onderzoek bleek dat al de verdachten al ten minste 1,5 jaar zich bezig hielden met de verkoop van cocaine. De handel vond voornamelijk in het weekend plaats. Koper en verkoper belden elkaar en ontmoetten elkaar op een afgsproken plaats.

Categorieen:
Maassluis Algemeen