Archief

Reacties Veilige School-thuisroutes

De fractie Progressief Westland presenteert op 15 oktober de reacties die binnengekomen zijn op het Meldpunt Veiligheid School-thuisroutes. De rapportage bevat conclusies en aanbevelingen om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verbeteren.

Het Meldpunt op de website van Progressief Westland stond open van 18 september tot begin oktober. Op het Meldpunt kwamen tientallen meldingen binnen verspreid over heel gemeente Westland. Van de schoolgaande jeugd zelf en van hun ouders. Ook kwamen er reacties binnen namens schoolbesturen en groepen van basisscholen.

Ondanks de investeringen die de gemeente doet om de wegen veiliger te maken, wordt dat door de kwetsbare verkeersdeelnemers in veel gevallen niet ervaren als een verbetering.

Progressief Westland constateert dat er in de Westlandse dorpen heel verschillend wordt omgegaan met het aangeven van een schoolgebied. In Monster wordt dat bijvoorbeeld aangegeven met een markering op de weg en op de stoep. In Naaldwijk gebeurt dat bij de ene school wel en bij de ander weer niet. In de andere dorpen wordt een schoolzone weer anders of helemaal niet aangegeven.

In de raadsvergadering op 28 oktober zal het rapport Veilige School-thuisroutes door Progressief Westland aangeboden worden aan het college, met het verzoek binnen afzienbare tijd te reageren op de conclusies en aanbevelingen uit het rapport.