Archief

Tweede fase Balkon-locatie gestart

Deze maand start het bouwrijp maken van De Kustvaart, de tweede fase van Het Balkon van Maassluis.

Er is inmiddels gestart met het grondwerk, de aanleg van de riolering en de bouwwegen. Volgens planning wordt de locatie in het voorjaar van 2009 bouwrijp opgeleverd, zodat aansluitend kan worden gestart met de bouw van de woningen.

Net als De Havenpoort, de eerste fase van Het Balkon van Maassluis, omvat ook De Kustvaart zowel huur- als koopwoningen in diverse prijsklassen. Tevens zal in deze fase een Brede School worden gerealiseerd met buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. De verwachting is dat in het voorjaar van 2009 wordt gestart met de bouw van 38 huurwoningen en in het najaar van 2009 met de bouw van de school.

Het Balkon van Maassluis wordt in vier fasen gerealiseerd. De projectlocatie beslaat ongeveer twintig hectare groot en ligt tussen de Delflandsedijk en de Nieuwe Waterweg. In het westen wordt het Balkon begrensd door het Sterrenbos dat op dezelfde as ligt als het winkelcentrum Koningshoek. Op deze bijzondere plek, direct aan het water, worden in de komende vijf jaar circa duizend woningen gerealiseerd worden. Zowel huur- als koopwoningen in het lage, midden en hogere segment.

Categorieen:
Maassluis Algemeen