Archief

Thema Varend Corso bekend

Het thema van het Varend Corso 2009 is 'Lekker Eigenwijs'. Dat heeft het bestuur van het Varend Corso vandaag bekendgemaakt.

Onder dit motto verwacht het bestuur ook het komende jaar weer dat er een boeiende stoet zal worden vormgegeven. Lekker Eigenwijs staat voor een thema vol uitdaging. Een uitdaging voor de ontwerpers, de arrangeurs, de muzikanten, de figuranten, de grimeurs, de organisatie, kortom voor iedereen die aan het corso meewerkt vertelt het bestuur.

De werkgroep Creativiteit van het corso laat weten hoge verwachtingen van het thema te hebben. 'Er zal meer fantasie en meer creativiteit vrijkomen dan ooit', zo voorspelt artistiek coordinator Hans Hoogerwerf.

Anders dan andere jaren wordt dit jaar niet gewerkt met deelthema's. Wel ontwikkelt de werkgroep Creativiteit een groot aantal titels, waaruit deelnemers een keuze kunnen maken. Deze titels worden 27 januari bekend gemaakt tijdens de startbijeenkomst voor deelnemers. Er werd alvast een tipje opgelicht van de sluier met benamingen als 'De onvoltooide van', 'IJzig 'hot', 'Gedicht zonder woorden!' en 'De roze werkelijkheid'. Geen titels die bij eerste lezing direct een duidelijk en afgerond plaatje oproepen, maar daar ligt dan ook de eerste uitdaging voor de deelnemers.

Het Varend Corso Westland wordt volgend jaar gehouden op 31 juli en 1 en 2 augustus.

Categorieen:
Westland Algemeen