Archief

Energiebesparende maatregelen woningen

De gemeente Westland organiseert in samenwerking met Ecostream op maandag 27 oktober en donderdag 30 oktober 2008 informatiebijeenkomsten in het kader van de Energiebesparings-campagne Wonen++.

Tijdens deze bijeenkomsten worden bewoners van woningen die gebouwd zijn voor 1990 geinformeerd over de mogelijkheden op gebied van energie, wooncomfort en binnenluchtkwaliteit.

Wethouder Marga de Goeij zal de opening verrichten. Ecostream, een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in concrete maatregelen om schone energie op te wekken en energie te besparen, verzorgt een presentatie over energiebesparende maatregelen. Ook komen subsidiemogelijkheden aan bod, waaronder de subsidieregeling Duurzame Warmte, een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken voor zonneboilers, warmtepompen en micro-wkk-ketels.

De energiebesparingscampagne Wonen++ sluit aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk klimaatbeleid. Dit houdt onder andere in het bewerkstelligen van een besparing van 2% per jaar van het gebruik van energie door particulieren en bedrijven en een verhoging van het aandeel duurzame energie tot 20% in 2020.

Categorieen:
Westland Algemeen