Archief

Subsidie voor buurtfeesten

Het college van B&W van de gemeente Westland heeft besloten EUR 5.000,- te reserveren voor initiatieven om buurt- of straatfeesten te organiseren.

De toekenning gebeurt op basis van het principe 'wie het eerst komt...'. Uiteraard moet ook aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De bijdrage wordt vastgesteld op 30% van de totale kosten van het buurtfeest met een maximum van EUR 500,-

Buurtfeesten hebben een belangrijke functie bij de bevordering van de gemeenschapszin. Het buurtfeest is bij uitstek de plaats waar contacten worden gelegd of versterkt en in tegelijkertijd een platform voor de bespreking van alles wat de leefbaarheid van de buurt betreft.

In de voorbereiding van de sociaal maatschappelijke visie heeft de gemeente Westland de sociale cohesie in de gemeente tot 1 van de kernthema's voor toekomstig beleid bestempeld. In het beleidsplan WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) 2008 t/m 2011 van de gemeente Westland is 'meedoen' het centrale doel van de WMO. Alle burgers van de gemeente nemen deel aan alle facetten van de samenleving, al dan niet geholpen door hun naaste familie, vrienden of bekenden.

De voorwaarden voor de aanvraag zijn te vinden op de website van de Gemeente Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen