Archief

Chardon en Kribbe rijden succesvol

In het Zeeuwse Vrouwenpolder vond afgelopen weekend het KNHS-kampioenschap Samengesteld Mennen 2008 plaats voor de klassen 2 & 3. Een kleine tachtig aanspanningen bonden de strijd aan in de diverse klassen.

Bij de Enkelspan pony klasse 2 ging de Lierse Vivien Kribbe uit de Lier er vandoor met de eerste plaats tijdens het kampioenschap. Bram Chardon, de vijftienjarige zoon van viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon. Chardon jr. werd afgetekend kampioen bij de ponyvierspannen en is druk doende om in de voetsporen van zijn beroemde vader te treden.

De terreinen van De Eendracht nabij Vrouwenpolder vormden dit weekend het decor voor het KNHS-kampioenschap samengesteld mennen 2008 voor de klassen 2 & 3. Deze klassen kunnen gezien worden als de kweekvijver voor de nationale rubrieken (klasse 4), de top van het mensegment binnen de hippische sport.

Het werd deels een nat decor, aangezien met name op vrijdag - de dressuur- en vaardigheidsdag - de regen met bakken uit de hemel kwam. Toch bleven de dressuurbanen relatief goed begaanbaar en waren de omstandigheden voor alle rijders redelijk gelijk. De afsluitende marathondag op zaterdag trok door de dreigende weer en de harde wind niet echt veel publiek, maar de sport werd er niet minder om. De hindernissen waren selectief, maar prima te rijden al was de modder overal aanwezig.

Categorieen:
De Lier Algemeen