Archief

LPF: Westland teveel op de schop

De fractie van LPF heeft vandaag vragen gesteld omdat zij van mening is dat de werkzaamheden rondom "Westland op de schop" in een geringe straal veel ergenis, onnodig veel omrijden en gevaarlijke situaties voor fietsverkeer opleverd.

Eerder dit jaar zijn er in de raadsvergaderin gal vragen gesteld over de vele werkzaamheden tegelijkertijd binnen een geringe omtrek in de kern

's-Gravenzande.

Nu constateert LPF wederom een samenloop van werkzaamheden in de kern Kwintsheul op dit moment.

De Bovendijk te Kwintsheul is gedeeltelijk afgesloten in verband met het opknappen van het bedrijventerrein, op de Heulweg (nog geen 100 meter verder) worden verkeersdrempels aangepast waardoor stoplichten zijn geplaatst. Verkeer vanuit Kwintsheul richting Wateringen wordt omgeleid via de Hollewatering. Op de Hollewatering zijn echter werkzaamheden in uitvoering aan trottoirs, wat weer oponthoud geeft. Verder op de Hollewatering zijn baggerwerkzaamheden aan de gang wat tevens oponthoud geeft. De weg vervolgend om in Wateringen te komen, brengt de volgende opbreking op de Heulweg in Wateringen ter hoogte van de Pieter van der Plasschool. Hiervoor is een stoplicht geplaatst in de Harry Hoekstraat.

LPF heeft naar aanleiding hiervan aan het collega gevraagd of zij op de hoogte is van al deze gelijktijdige werkzaamheden, wat de reden hiervan is, of er bereidheid is om dit in de toekomst te voorkomen en vraagt ten slotte om de toezegging dat hier een gestructureerd beleid op kan komen.